Cronebos en Laapersheide

Dichtbij het Arenapark ligt, aan de andere kant van de A27, het Cronebos. Het is een klein, maar prachtig stukje natuur. Veel mensen die op het Arenapark werken maken dan ook tijdens hun lunchpauze een wandeling via de West-Indische buurt naar het Cronebos om even buiten te zijn en te genieten van de natuur. Anderen gebruiken het om te joggen of om serieus te trainen.

Natuurmonumenten: Natuurgebied Einde Gooi en Cronebos

Meedenkgroep Cronebos

Wij zijn een meedenkgroep van betrokkenen uit de omgeving die samen met Natuurmonumenten, de eigenaar van het Cronebos, nadenkt over het beheer van het bos. De meedenkgroep wil de toekomst van het Cronebos ook voor de komende decennia veiligstellen en versterken.

Cronebos vrijwilligers

Er zijn al verschillende activiteiten ontplooid zoals het betrekken van de direct omwonenden van de West-Indische Buurt via excursies, het opzetten van een vrijwilligersploeg voor het beheer en met name het ontwikkelen van een plan om de biodiversiteit te vergroten. Om dit plan te realiseren is er extra geld nodig. Hiervoor willen wij graag een beroep doen op uw bedrijf om een éénmalige donatie te overwegen en daarmee uw maatschappelijke betrokkenheid te vergroten. Als bijlage sturen wij het plan mee zoals we dat hebben ontwikkeld (totale begroting van ongeveer 11.000 euro).

Wat levert een donatie uw bedrijf op? In de eerste plaats een nog mooier stuk natuur in de nabijheid van uw bedrijf. Daarnaast kunnen we dit initiatief gezamenlijk onder de (media)aandacht brengen. Verder is de boswachter van Natuurmonumenten graag bereid een excursie te verzorgen voor medewerkers of relaties van uw bedrijf.

Wij hopen dat u ons enthousiasme deelt en ons op weg wilt helpen naar de uitvoering van het plan en wij zijn graag bereid om over hierover van gedachten te wisselen. Om een goed beeld te krijgen kan dit gesprek natuurlijk ook in het Cronebos plaatsvinden.

Met vriendelijke groet,
De meedenkgroep Cronebos

contact: Wouter Senf wouter@wsenf.com

 

Laapersheide

Ten zuiden van ons mooie park ligt een nog mooier 'park', de Laapersheide. Ideaal voor een rondje na de lunch van 20 minuten of een wandel-overleg met collega's. Gewoon even lekker je hoofd leegmaken gaat hier ook goed.

Maak je website met Websitemachine.nl