Profileren, inspireren & verbinden

Afsluiting Oosterengweg tot eind 2021
Oosterengweg afgesloten voor verkeer

De bouw van het Hilversumse deel van de HOV-verbinding gaat maandag 30 maart 2020 van start. Het gaat om de aanleg van een vrije busbaan tussen de A27 en het NS-station in Hilversum, de bouw van een natuurbrug bij Anna's Hoeve en een spoorwegonderdoorgang voor auto- en fietsverkeer op de drukke Oosterengweg.

De bouw van de spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg heeft de komende periode de meeste impact. Deze kan alleen veilig gebouwd worden als de Oosterengweg volledig wordt afgesloten voor verkeer.

30 maart 2020

Op maandag 30 maart gaan om 05.00 uur ’s ochtends ‘de hekken erop’. Dit betekent dat gedurende anderhalf jaar dagelijks ruim 25.000 automobilisten een andere route moeten kiezen. Ingrijpend omdat er binnen de ring van Hilversum nauwelijks alternatieven zijn om het spoor te kruisen.

Pak de ring óf fiets

Door de afsluiting wordt het dan ook drukker op het gemeentelijk wegennet. Daarom zijn er de afgelopen periode belangrijke ‘binnenstedelijke’ knoop- en knelpunten opgeknapt of uitgebreid. Dat helpt om het verkeer beter te laten doorstromen.

ADVIESROUTE: van harte aanbevolen

Maak zo veel en zo lang mogelijk gebruik van de buitenring of de A27/A1 om Hilversum in en uit te komen. Houd rekening met extra reistijd en probeer de spits te mijden.
Binnen Hilversum is de fiets waarschijnlijk het snelste alternatief. Fietsers kunnen net als wandelaars, gebruik maken van een tijdelijke overweg ter hoogte van de Mussenstraat.
Die overweg staat ook open voor nood- en hulpdiensten zodat ze ondanks de drukte, toch binnen de normtijden ter plaatse kunnen zijn.

Eén loket voor alles

HOV in ’t Gooi is een project van de provincie Noord-Holland in samenwerking met ProRail en de gemeenten Hilversum, Laren, Eemnes, Blaricum en Huizen. Op www.hovintgooi.nl vindt u alle informatie op een rij.

Het Hilversumse deel wordt uitgevoerd door aannemer BAM. Genoemde partijen trekken samen op wat betreft organisatie en communicatie.

Voor vragen, klachten of meldingen is er één loket beschikbaar: het provinciale servicepunt. Dit loket is 24 uur/dag bereikbaar.
telefoon: 0800 – 0200 600
mail: servicepunt@noord-holland.nl
Nieuwsbrief HOV in 't Gooi: https://bit.ly/2vm8niL

U kunt ook de bouwapp HOV in ’t Gooi installeren met een overzicht van nieuwsberichten en bewonersbrieven. Dan heeft u het laatste nieuws altijd dichtbij.

Artikelen
Downloads
Links
Deze website wordt onderhouden met Websitemachine.nl achtergrond