Het is tijd om off-road te gaan

Het is tijd om off-road te gaan

De gemeente Hilversum ontwikkelt een nieuw stedenbouwkundig plan voor het Arenapark met de ambitie dat Hilversum ‘Hoofdstad van Sport en Innovatie’ van Nederland wordt. Dit zakendistrict, genaamd Sportpark, zal de komende tien jaar worden getransformeerd in een plek waar mensen werken, leven, leren en sporten. Deze ambitie omvat ook de ontwikkeling van verschillende functies en faciliteiten die de huidige Arenapark-bedrijven en -gemeenschap ten goede zullen komen.

Nieuwe functies omvatten onder meer een openbare sporthal, zwembad, internationale school, kantoren en bijna 900 woningen. Nieuwe initiatieven voor faciliteiten komen o.a. van het Goois Natuurreservaat met ondersteuning van Nike voor twee vernieuwde hardloop- en wandelroutes (2,5 + 2,8 km) door de prachtige natuur van Hilversum direct naast het Arenapark.

• De routes zijn eigendom van en worden beheerd door het Goois Natuurreservaat. De gemeente Hilversum heeft toegang mogelijk gemaakt en Nike heeft ondersteund. De toegang is openbaar en wordt aangemoedigd om actief te worden benut door de gemeenschap.
• Rondom parkeerterrein P7 van Nike zijn informatiepanelen geplaatst om de community in Hilversum naar de start van de baan te begeleiden. De panelen zijn ontworpen in de nieuwe merkidentiteit ‘Sportpark’.

Het is tijd om off-road te gaan; geniet tijdens het wandelen of hardlopen van het prachtige heidelandschap van Hilversum. Een ieder is welkom op het pad van 2,5 km over Laapersheide, of met een 2,8 km verlenging over Laapersveld.

Verken dit rustgevende mozaiek van stuifzand, struiken, pijnbomen en graslanden. Of je hem nu gebruikt voor een workout, sociaal contact of een mindfulness moment, deze route geeft een boost aan je fysieke en mentale welzijn.

26-08-2023 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl